MFK B - Nová Ves

5:2 (3:1)

Branka MFK: Hornoch D. 2x, Goiš P., Růžička R., Friedl P.

ŽK: Havlík M.

Sestava MFK: Urban D. - Putna M. (Lobotka M.), Šiška P., Růžička R., Severa J. (Šiška J.) - Vítek K., Dvořák Z. (Šula J.), Hókl J., Havlík M. (Friedl P.) - Hornoch D., Goiš P.

    Utkání mezi aspiranty postupu slibovalo velmi zajímavou bitvu, která vzala hned v úvodu za své. Ve 20. minutě to již bylo 3:0 a bylo prakticky rozhodnuto. Po počáteční oťukávačce jsme poprvé zahrozili v 10. minutě, kdy po přiťuknutí od P. Goiše šel sám na brankáře D. Hornoch a s přehledem svůj nájezd proměnil. Za 4 minuty jsme se radovali podruhé, když po závaru před soupeřovou bránou po centru Z. Dvořáka dorazil do prázdné brány R. Růžička. Za dalších 6 minut jsme proměnili naši standartku, kdy hlavou po centru Z. Dvořáka zavěsil P. Goiš. Soupeř sice v 27. minutě snížil z pokutového kopu, ale to bylo v prvním poločase vše.
    Do druhé půle nastoupili na pravou obranu navrátilec po zranění M. Lobotka a po indispozici M. Havlíka se do hry dostal P. Friedl. Soupeře jsme dorazili hned ve 48. minutě, kdy rychlý brejk dorážel kousek od brankové čáry P. Friedl. Naše útočné aktivity pokračovaly celou druhou půli a zejména průniky P. Friedla, K. Vítka a D. Hornocha volaly po brance. V 54. minutě musel ze hry pro zranění odstoupit Z. Dvořák a hra doznala změn. D. Hornoch se z útoku stáhl na zálohu a do útoku nastoupil J. Šula. Hra probíhala ve velmi poklidném tempu, ze kterého vynikla až v 69. minutě dalekonosná střela D. Hornocha téměř z 30 metrů, která skončila po malé chybě brankáře v síti. Soupeř v závěru utkání ještě z druhé nařízené penalty dokázal korigovat na konečných 5:2.
    Díky našemu pohybu zejména podél lajn, kdy neustále do volných prostor nabíhali krajní záložníci K. Vítek, M. Havlík a poté P. Friedl, jsme soupeře dokonale dostávali pod tlak a vytvářeli si dobré příležitosti ke skórování. Mezi nejlepší hráče patřili D. Hornoch, K. Vítek, P. Goiš a do vystřídání J. Severa. Na hřiště se v 60. minutě dostal opět i benjamínek J. Šiška, který měl nelehký úkol ubránit soupeřova nejlepšího útočníka a zhostil se ho velmi dobře. Sice v poslední minutě zapříčinil pokutový kop, ale ten již neměl vliv na naše vítězství.
    Pokud budeme předvádět takové výkony i dále, nemuselo by být první místo nedostižnou metou.