Židlochovice - MFK Modřice B

0:6 (0:3)

Branky MFK: Dvořák Z. 3x, Goiš P. 2x, Šiška P.

ŽK: Dvořák J., Hornoch D.

Sestava MFK: Urban D. - Putna M., Dvořák J., Růžička R., Kvasnička V. - Hlavoň V., Dvořák Z., Šiška P. (Slovák S.), Krakowczyk P. (Vítek K.) - Goiš P., Hornoch D.

    Zápas se soupeřem, který naše mužstvo v podzimní části na domácím trávníku porazil, jsme začali velmi dobře. Již v 10. minutě se z přímého kopu přízemní střelou k pravé tyči poprvé trefil Z. Dvořák. Naše napadání soupeře v této části utkání bylo téměř ukázkové a přineslo také ovoce. Po získání míče a důrazu před pokutovým územím si hráči vyměnili párkrát míč a tak P. Goiš střelou z hranice pokutového území k levé tyči v 15. minutě zvyšoval na 2:0 pro Modřice. A to ještě nebylo vše. O minutu později centroval do pokutového území Z. Dvořák a svoji druhou branku hlavou vsítil P. Goiš. Ve zbylé části prvního poločasu, který jsme hráli s podporou celkem silného větru, jsme se spíše soustředili na soupeře, jeho bezmocnost a kecání vůči sudímu. Výsledkem pro nás byly dvě zbytečné žluté karty.
    Do druhé půle, proti sílícímu větru, jsme nastoupili koncentrovaně. Jediná změna vyvolaná po dohodě s trenérem A mužstva nebyla na hře znát. Ba naopak. Střídající K. Vítek se rychle zapojil do hry a svými výpady a náběhy po levé straně byl pro soupeře neustálým nebezpečím, byť žádná akce neskončila úspěchem v podobě branky. Naši čtvrtou branku vsítil po pěkné kombinační akci od poloviny hřiště, kdy jsme na pravé straně získali míč, několika příhrami jej během chvíle přesunuli na levou stranu, kde nikým nekrytý P. Šiška prokázal své zkušenosti a přehodil vybíhajícího brankaře domácích. V 60. minutě se na hřiště dostal také poslední dnešní náhradník S. Slovák. Společně s P. Goišem vytvořili sice nebezpečný útočný tandem, ale bez brankového efektu. Jejich nekonečné příhry a dávání si přednosti před prázdnou bránou silně otřásly nervovou soustavou trenéra. Přesto se nám ještě podařilo do konce utkání 2x skórovat a to vždy po střelách z přímého kopu, kdy se vždy prosadil Z. Dvořák.
Zápas se nám herně vydařil. Sice někteří se kopali, jak se říká za ušima (V. Kvasnička), ale vesměs souhra již nevázla. Mít mezi zkušenými hráči mladé, běhavé, které si starší usměrní, musí být prostě poznat. Opět velmi dobře zahrál R. Růžička, nejspíše nejlepší hráč týmu i utkání, ale dobré výkony předvedli také Z. Dvořák, P. Goiš a P. Šiška. Svým pohybem se dobře ukazoval a v poslední půlhodině rozehrával D. Hornoch. Zápas se moc nepovedl V Kvasničkovi a V. Hlavoňovi.
    Kazem tohoto kola bylo, že nominovaní hráči se na poslední chvíli omluvili (M. Havlík, a to si myslím, že mohli hrát) anebo vůbec nepřišli (M. Blažek). Tak takhle tedy ne, pánové! Chybu udělal i trenér, který omylem k zápasu nominoval J. Severu, který ale ještě nemá vyřízený nový registrační průkaz. Ten zápas tedy sledoval jen z hlediště.