MFK B - Kupařovice

1:1 (1:1)

Branka MFK: 45´ J. Šula

ŽK: 5´ P. Šiška, 40´ P. Havlík

Sestava MFK: D. Urban - J. Šiška (82´ M. Putna), P. Šiška (K), P. Havlík, M. Loučanský (87´ M. Burian) - M. Havlík (63´ V. Hlavoň), Z. Dvořák, J. Kratochvíl - S. Slovák (56´ M. Růžička), P. Goiš, J. Šula (59´ R. Růžička)

    Po třech porážkách bylo nutné pro druhý domácí zápas provést nějaké změny, které by mužstvo nastartovaly. Tak byl do základní sestavy zařazen po delší době M. Loučanský a v útoku dostal přednost S. Slovák. První půli jsme začali proti silnému větru, který poprvé zaúřadoval již ve 4 minutě. Soupeř po našem počátečním tlaku nekompromisně odkopl míč od své brány tak, že jeho útočník se po chybě P.Šiška dostával do brejku. Šiška ale při pádu soupeře nechtěně nedovoleně zastavil, zákonitě následovala žlutá karta. Soupeř s podporou větru ohrožoval naši bránu zejména střelami ze střední a větší vzdálenosti, se kterými si ale D. Urban většinou poradil. Poprvé nám zatrnulo ve 14. minutě, kdy soupeřův přímý kop skončil na břevně naší brány, od které putoval do země a ven z branky. Rozhodčí zůstali klidní. My jsme hrozili z ojedinělých protiútoků, kdy v 7. minutě po centru J. Kratochvíla netrefil J. Šula odkrytou bránu a v 19. minutě tatáž dvojice pro změnu na centr nedosáhla. Naší největší šancí pak byla 22. minuta, kdy po centru M. Havlíka se na hranici malého vápna objevil úplně nekrytý S. Slovák, ale svoji hlavičku směřoval jen do zadního oplocení. Soupeř zvyšoval svůj tlak a ve 31. minutě se dostal do vyložené brankové příležitosti, kdy se v malém vápně objevil osamocený útočník, ale jeho zakončení kryl D. Urban. Z tohoto varování jsme se nepoučili, a tak ve 39. minutě po ruce P. Havlíka v pokutovém území jsme obdrželi z pokutového kopu první branku. Dnes naštěstí jedinou. Nám se ještě do poločasu podařilo vyrovnat, když ve 44. minutě byl v pokutovém území faulován P. Goiš a ponechanou výhodu zužitkoval dorážkou do prázdné brány J. Šula. Branka byla sice trochu zvláštní, ale platila. Tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

    Do druhé půle jsme nastoupili s podporou větru aktivně my. Nejdříve ve 47. minutě z nařízeného přímého kopu P. Goiš jen těsně přestřelil a v 62. minutě po kombinaci P. Havlík, M. Havlík a M. Růžička posledně jmenovaný nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat hostujícího brankáře. Toto byla na dlouhé chvíle poslední nebezpečná akce. Hosté pak mezi 77. a 78. minutou dvakrát velmi nebezpečně zahrozili. Nejdříve po přímém kopu hostující útočník hlavičkoval těsně vedle naší svatyně a hned na to likvidoval vyloženou šanci soupeře D. Urban. Další průběh vypadal, že se zápas již jen dohraje, ale my jsme ještě v 88. minutě mohli strhnout výhru na svoji stranu, neboť se ve vyložené šanci ocitl M. Růžička, ale trestuhodně ji zahodil. Tak zápas skončil zaslouženou remízou a pro Modřice znamenal zisk prvního bodu ve vyšší soutěži.

    Do zápasu jsme nastoupili bez některých hráčů ze základní sestavy, neboť tato soutěž se již bez tréninku hrát nedá. Tak uvidíme, zda si z toho vezmou naši hráči ponaučení. V zápase jsme podali jako kolektiv dobrý výkon, ze kterého nikdo vysloveně nevyčníval. Svůj horší den měl M. Havlík a S. Slovák. Standart si odvedl P. Goiš a přes počáteční chybu P. Šiška. Mile překvapil M. Loučanský, který i přes delší herní pauzu z pozice levého obránce dokázal podporovat naše útočné akce po levé straně. Velmi dobrý výkon již tradičně odvedl brankář D. Urban, který svým výkonem dá se říci pro nás vychytal alespoň ten jeden bod.

    Takže pánové, první bod je doma a teď hurá do tréninku a získávat další body.

Tři nejlepší hráči zápasu: D. Urban, P. Havlík, P. Goiš