MFK Modřice B - SK Měnín B

1:2 (1:1)

Branky MFK: 7´ V. Hlavoň

ŽK: 40´ P. Goiš

Sestava MFK: D. Urban - J. Šiška (52´ M. Putna), J. Dvořák, R. Růžička (K), J. Kratochvíl (56´ M. Burian) - V. Hlavoň (63´ K. Vítek), Z. Dvořák, M. Havlík - P. Goiš, M. Růžička (83´ M. Němec), J. Šula (60´ J. Hókl)

    Druhé mistrovské utkání odehrálo B mužstvo na domácím hřišti proti týmu Měnína B. Po nepovedeném vstupu do sezóny prohrou v Rajhradě jsme posíleni hráči zařazenými do širšího kádru A mužstva očekávali také zlepšení naší hry. Současně se z dovolených vrátili Hlavoň a Hókl a Goiš neměl pracovní povinnosti a tak bylo mužstvo téměř kompletní a naděje na bodový zisk o to větší.

    Jaké bylo zklamání a rozčarování, že toto posílení nebylo na hřišti téměř znát. Základní sestava, která vyběhla na hřiště se nemohla nějak dostat do obrátek a tak již ve 2. minutě po hrubé chybě stopera J.Dvořáka postupoval hostující útočník Vykouřil sám na brankaře Urbana a s přehledem proměnil. Nám trvalo naštěstí jen pár okamžiků a již v 6. minutě jsme vyrovnali po povedené střele z hranice velkého vápna po rozehraném rohovém kopu, kdy skončil míč po odrazu od země a následně od tyče v bráně hostí. Autorem povedené střely byl Hlavoň. Bohužel toto bylo od našich hráčů do konce zápasu vše. Soupeř držel míč a i proti silnému větru se dostával po našich chybách do šancí, které trestuhodně zahazoval. Ve 20. minutě dokonce hostující útočník po špatném odkopu Urbana netrefil naši odkrytou bránu. Vrcholem naší nemohoucnosti ve zbytku utkání byla 33. minuta, kdy po našem dobrém napadání rozehry soupeře a následné chybě obrany postupovali úplně sami a neatakováni na hostujícího brankáře Goiš se Šulem, který nájezd vzal na sebe takový způsobem, že přiběhl na hranici velkého vápna a zakončení provedl tak mizerně, že z 5 metrů prakticky přihrál míč do rukou brankáře. V první půli jsme se silnou podporou větru ještě zahrozili ve 44. minutě, kdy po závaru před hostující svatyní po rohovém kopu nebyl schopen Martin Růžička dopravit míč do sítě z hranice malého vápna. Od naší neproměněné tutovky už na hřišti na dlouhé chvíle bylo pouze jedno družstvo a to hostí. Ještě v prvním poločase se dvakrát vyznamenal Urban, když nejdříve ve 37. minutě hasil hrubku Šišky a minutu na to vytěsnil tvrdou střelu z 30 metrů na roh.

    Do druhého poločasu hosté s podporou větru nastoupili velmi odhodlaně a zamkli nás na dlouhé chvíle u našeho pokutového území. Jejich tlak byl korunován druhou brankou již ve 49. minutě, kdy na naší pravé obraně na rohu pokutového území Hlavoň trestuhodně skočil na fintu soupeře a po jeho centru nekrytý hráč hostí Prchal zasunul míč do naší sítě. Od tohoto okamžiku to již byl souboj hostujících útočníků s naším brankařem. Ten se blýskl zejména v 59. minutě, kdy kryl hlavičku soupeře z bezprostřední blízkosti a následně i jeho dorážku a v rozmezí od 61. do 65. minuty kryl dva velmi nebezpečné přímé kopy. Nakonec se mu podařilo odolávat až do konce zápasu a již neinkasoval. Soupeř sice díky otevření naší obrany stále hrozil, ale vyloženou šanci si vytvořil až v samotném závěru utkání. Bohužel my jsme se nezmohli na žádný velký odpor a měli pouze jednu šanci v 69. minutě, kdy se podařilo rychle rozehrát přímý kop na půli hrací plochy, a naběhnuvší Havlík nedokázal prostřelit soupeřova brankaře.

    Závěrem lze konstatovat, že jsme si utkání prohráli sami po našich hrubých a naivních taktických chybách.  Z hráčů lze opět vyzdvihnout velmi dobrý výkon, který snese ty nejpřísnější kritéria, brankaře Dominika Urbana, který byl jednoznačně naším nejlepším hráčem. Své si odvedl také Patrik Goiš a částečně Radek Růžička. Naopak to co předvedl  Martin Růžička v předchozím utkání dnes již nezopakoval a úplným zklamáním byly výkony obou krajních obránců Šišky a Kratochvíla, které měly daleko do potencionálních hráčů pro okresní přebor. Špatné rozehry, nepřesnosti, nepokrytí soupeřových útočníků a velké minely při bránění nešly přehlédnout. Také výkony loňských opor Hókla a bratrů Dvořáků byly spíše podprůměrné. Snad se nám lépe povede v dalším utkání na hřišti v Praci.

 

Tři nejlepší hráči zápasu: D. Urban, P. Goiš, R. Růžička