MFK B - Vojkovice B

1:5 (1:2)

Branka MFK: 10´ M. Růžička

ŽK: ---

Sestava MFK: D. Urban - J. Šula, P. Šiška, R. Růžička (K), M. Burian - M. Havlík, M. Lobotka, J. Kratochvíl (46´ J. Šiška) - V. Hlavoň (68´ M. Němec), Z. Dvořák, M. Růžička 

    Byl to zápas plný paradoxů. My jsme se po třech výhrách po sobě viděli ve výšinách a soupeř se po několika nevýrazných výsledcích ocitl na dostřel sestupového pásma. Hlavním těžítkem na vahách ale byla skutečnost, že soupeřovo A mužstvo své mistrovské utkání odehrálo již v sobotu, a tak mohli do utkání zasáhnout i „fluktuanti“. A ne jen ti. Podle našeho zjištění až 5 hráčů z dnešní sestavy soupeře nastupuje pravidelně v krajském přeboru.

    Nicméně zápas začal velmi vyrovnaně a zostra. Již v 1. minutě vyrobil hrubku M. Lobotka a soupeř nebezpečně ohrozil naši bránu, zatím však bez úspěchu. Naši hráči kontrovali ve 3. minutě, kdy se po zaváhání soupeřovy obrany do šance dostal V. Hlavoň, ale soupeřova brankáře nedokázal přehodit. Hned v 9. minutě jsme ale udeřili poprvé my. Po přímém kopu Z. Dvořáka se k míči v pokutovém území dostal M. Růžička a střelou k pravé tyči nedal soupeřovu brankaři šanci. Bylo 1:0 a my jsme byli blahem bez sebe. To bylo na dlouhou čtvrthodinu zápasu vše. Až ve 24. minutě po sólu z pravé strany prošel hostující hráč až brankové čáře a centrem proti noze do prostoru pokutového kopu vybídl svého spoluhráče ke skórování a rázem bylo 1:1. A opět se 15 minut nic nedělo. Až závěr poločasu byl velmi krušný pro naše mužstvo. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, tak jsme se ve 40. minutě Z. Dvořákem dostali do výborné střelecké pozice. Ten ji ale trestuhodně zahodil a z následujícího protiútoku soupeř udeřil podruhé a do kabin se šlo za stavu 1:2.

    Branka do šaten měla na naše hráče neblahý vliv. I když jsme si o přestávce řekli, že budeme hrát stále svoji hru, opak byl pravdou. V poločase jsme udělali drobné změny v rozestavění. Na pravou obranu nastoupil J. Šiška místo J. Kratochvíla, J. Šula se posunul do útoku a M. Růžička na levou zálohu. Změna se ale minula účinkem a celý druhý poločas bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, a to hosté. Ti udeřili již v 52. minutě, kdy technickou střelou z hranice pokutového území nedal střílející hráč našemu brankaři žádnou šanci. Od této chvíle se na naši bránu hrnul jeden útok za druhým a naše obrana v čele s brankářem D. Urbanem jen stěží odolávala. Nakonec jsme inkasovali v 75. minutě po střele z dálky a dorážce, kdy M. Burian dorážejícího hráče pouze sledoval. Sice jsme se ještě jednou v 79. minutě dostali do vyložené šance, kdy se J. Šula objevil po pěkné akci sám před hostujícím brankářem, ale trestuhodně svoji šanci promrhal. Korunu celému zápasu dala soupeřova branka na 1:5 v 85. minutě, kterou vsítil přímo z rohového kopu. Po jeho rozehrání na bližší tyč náš hráč J. Šiška stojící u tyčky jen poposkočil, brankař D. Urban zareagoval pozdě a míč pouze vyrazil do J. Šišky, od kterého se míč odrazil do naší brány. Toto už bylo moc i pro silné povahy. Soupeř si tak odnesl zasloužené vítězství, ke kterému jsme mu svým výkonem od 30 minuty zápasu vesměs sami pomohli. Lze jen konstatovat, že herně, rychlostně i technicky bylo poznat, kteří hráči mají již něco odehráno. Náš naivní výkon tak nemohl tomuto profesorskému vystoupení konkurovat. A rázem jsme z výšin zpět na zemi.

Tři nejlepší hráči zápasu: P. Šiška, R. Růžička, Z. Dvořák

Napsali o nás:

"Souboj rezerv ovládly Vojkovice

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří se už v 10. minutě dostali do vedení - 1:0. Od této chvíle bylo ale utkání bylo zcela v režii hostů z Vojkovic, kteří měli po zbytek zápasu situaci pod svou kontrolou. Ještě do poločasu výsledek otočili a nakonec zaslouženě zvítězili vysoko 5:1."