MFK B - Mokrá-Horákov

3:0 (2:0)

Branka MFK: 10´ a 71´ M. Havlík, 36´ J. Kratochvíl

ŽK: ---

Sestava MFK: D. Urban - J. Šiška (51´ M. Putna), P. Šiška, R. Růžička (K), M. Burian - M. Havlík, Z. Dvořák, M. Lobotka (83. P. Goiš), J. Kratochvíl - V. Hlavoň (63´ J. Šula), M. Růžička

    Další domácí utkání jsme sehráli proti soupeři z první poloviny tabulky, který do tohoto utkání nasbíral 10 bodů. Jelikož jsme hráli předzápas A mužstvu a při jeho současné marodce, byla touto skutečností ovlivněna naše sestava. Od úvodu nenastoupil P. Goiš a J. Šiška mohl hrát pouze 60 minut. Důležitým faktorem ve vývoji utkání byl poměrně silný vítr.

    Naše mužstvo začalo první poločas proti větru a tak jsme se dostali hned od úvodních minut pod značný tlak soupeře. Ten ale dokázal kombinovat pouze po hranici velkého vápna a postupně se uchyloval pouze k nákopům na své útočníky. Ty samozřejmě díky větru většinou končily v zámezí za naší bránou. Tak po ojedinělé naší návštěvě před soupeřovou bránou jsme po rohovém kopu udeřili poprvé. V 10. minutě rozehrával roh z levé strany Z. Dvořák a M. Havlík využil svého postavení až na pravém rohu velkého vápna, svým rychlým pohybem se dostal před strážce a pravou nohou poslal míč po zemi k pravé tyči. Poprvé jsme se v nové soutěži ujali vedení. Soupeř nás dál díky podpoře větru mačkal k našemu pokutovému území, ale ohrožoval našeho brankáře pouze střelami z dálky. A tak přišel zákonitý trest. Po nejhezčí akci utkání, kdy ve 35. minutě od pravé postranní čáry u poloviny hřiště putoval míč na jeden až dva doteky po zemi po ose M. Růžička - J. Kratochvíl - M. Růžička - V. Hlavoň - J. Kratochvíl až do soupeřovy brány, do které jej po centru V. Hlavoně zasunul ve skluzu J. Kratochvíl. Rázem to bylo 2:0, nám stouplo sebevědomí a soupeř si nevěděl rady s naší defenzivní hrou. Do druhé půli jsme nastoupili s podporou větru my. Prvních 10 minut jsme měli tím pádem také více ze hry. První šanci si vytvořil M. Havlík, který jen těsně minul levou tyč soupeřovy brány. Hosté ale postupně přebrali iniciativu a my se opětovně dostávali pod tlak. Jejich snaha byla ale neplodná a opět jsme trestali my. Z probíhajícího tlaku jsme v 71. minutě provedli rychlý brejk, kdy po odkopu míče od našeho pokutového území si na půlící čáře míč zpracoval J. Šula, před dotírajícím stoperem soupeře jej poslal přesným pasem na pravé křídlo, kde nabíhal M. Havlík a ten se v přímém souboji s hostujícím brankářem nemýlil a bylo 3:0. Hosté se ještě vzchopili k závěrečnému tlaku, který vyvrcholil v 78. minutě pokutovým kopem, kdy v trestném území zbytečně fauloval P. Šiška. V tento okamžik se blýskl náš brankář D. Urban, který penaltu zlikvidoval. Navíc jsme ještě mohli z následujícího brejku své vedení navýšit. Tentokrát ale M. Havlík netrefil z ostrého úhlu odkrytou bránu soupeře.

    Tento zápas se nám velmi povedl. Nastavená taktika defenzivní hry přinesla své ovoce, i když jsme v některých chvílích měli velké štěstí. Pokud budeme na hřišti bojovat jako dnes, nemusí to být naše poslední body. Jednoznačně naším nejnebezpečnějším hráčem byl dnes M. Havlík, který dvě branky vstřelil a ještě dvě mohl přidat. Sice chvílemi byl na hřišti téměř neviditelný, ale v momentě přihrávky do běhu se stal údernou pěstí. K nadprůměrným hráčům patřili oba útočníci, kteří svým pohybem dělali hostující obraně značné problémy. Také naše obrana dnes pracovala celkem dobře a až na nějaké drobné přehmaty soupeře do šancí nepustila. Zvláštní pozornost zaslouží J. Kratochvíl, který po několika nevýrazných výkonech byl dnes prakticky k neudržení. Nejenže stačil bránit, ale velkou měrou podporoval naši útočnou činnost a svůj výkon také korunoval vstřelenou brankou.

Tři nejlepší hráči zápasu: M. Havlík, J. Kratochvíl, V. Hlavoň