MFK - Přísnotice

1:0 (0:0)

Branka MFK: 80´ P. Goiš

ŽK: 43´ M. Putna, 55´ M. Růžička, 88´ R. Růžička

Sestava MFK: D. Urban - M. Putna, P. Šiška, R. Růžička (K), M. Burian - M. Havlík (56´ P. Goiš), M. Lobotka, J. Kratochvíl - V. Hlavoň, Z. Dvořák (72´ J. Šula), M. Růžička

    Zápas hraný na Václavské hody a to ještě v 10 hodin v sobotu dopoledne měl svoje tradiční specifika hodových zápasů. Soupeř přijel v podroušeném stavu, neboť i u něj byly v tomto termínu hody, a tak to také na hřišti vypadalo. Jeho hra se odehrávala většinou ve středu hrací plochy a my jsme hrozili z brejků. Ten se nám podařil hned v 5. minutě, kdy na hostující bránu postupoval M. Růžička, jeho střelu brankař vyrazil a dobíhající J. Kratochvíl svojí střelou bránu přestřelil. Poté jsme ještě ohrozili hostujícího brankáře mezi 17. a 19. minutou, kdy po střele M. Růžičky jsme zahrávali roh, ze kterého zakončoval nebezpečně opět M. Růžička. To bylo pro první poločas z naší strany vše, neboť jsme hráli proti silnému větru a k ohrožení brány soupeře jsme se již nedostali. Ten měl pro zbytek první půle územní převahu, ve které hrozil zejména z dlouhých autů, které dělaly naší obraně velké problémy. Vše se ale podařilo vyřešit, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

    Druhý poločas odstartovaly dvě šance soupeře, které likvidoval D. Urban. V 56. minutě došlo v našem týmu ke střídání, které se ukázalo jako důležité. Za M. Havlíka, který měl následně hrát za A-mužstvo, šel na hřiště zkušený P. Goiš. Od této chvíle jsme mírně převzali iniciativu, ale stále se jevil vývoj utkání jako remízový. Naše aktivita se mírně stupňovala s tím, jak soupeři docházel dech po hodových oslavách. První varování jsme k hostím vyslali v 76. minutě, kdy centr střídajícího J. Šuli brankař podběhl, ale J. Kratochvíl nedokázal zasunout míč do prázdné brány. Sice jsme tím získali rohový kop, ale byla to spíš nevýhoda, neboť po jeho rozehrání se dostal soupeř do rychlého protiútoku a vytvořil si brankovou příležitost, kterou vyřešil D. Urban. Následně v 78. minutě postupoval úplně sám na hostujícího brankáře J. Kratochvíl, ale svůj nájezd neproměnil. Za další minutu jsme zahrávali další rohový kop. Patrik Goiš při jeho rozehře využil větrných podmínek a slabého výkonu hostujícího brankáře a poslal míč přímo z rohu ke vzdálenější tyči hostující brány – 1:0. Do konce zápasu se již nic mimořádného nestalo a Modřice dosáhli na své druhé důležité vítězství a mohli tak oslavit své hody.

    Hodnocení je v tomto zápase velmi těžké. Svými neomylnými zákroky udržel podruhé čisté konto D. Urban. Mužstvo hrálo jako kolektiv, kde nikdo doslova nevyčníval. Za zmínku snad stojí výkon M. Lobotky, který se jako štítový záložník osvědčil již v předchozím utkání a dnes toto potvrdil. Velmi dobře zahrál J. Kratochvíl a oba útočníci V. Hlavoň a M. Růžička, kteří si neúnavně hledali střelecké pozice. Pokud budeme předvádět výkony vycházející ze zajištěné obrany, nejsme bez šancí v každém utkání.

 

Tři nejlepší hráči utkání: M. Lobotka, J. Kratochvíl, M. Burian

 

Napsali o nás:

"Remízový zápas nakonec pro Modřice B

1. poločas utkání měli domáci 3 vyložené šance, avšak ani jednu neproměnili. Domácí byli stále lepším týmem a ke konci poločasu mohli strhnout vedení na svoji stranu, ale proti byl hostující brankář Bažant.

Od začatku 2. poločasu domací opět hosty přehrávali zhruba do 65. minuty. Poté se hra vyrovnala a hosté začali býti nebezpečnými. Utkání nakonec rozhodla chyba hostujícího brankáře, když gól, který dostal prošel za jeho záda přímo z rohového kopu."