RAFK Rajhrad B - MFK Modřice B

5:0 (1:0)

Branky MFK: ---

ŽK: 68´ Šula J., 76´ Růžička M.

Sestava MFK: D. Urban - Putna M., Dvořák J., Růžička R. (K), Burian M. - Havlík M., Dvořák Z., Lobotka M. (58. min Kvasnička V.), Vítek K. (79. min Němec M.) - Růžička M., Šula J.

    K prvnímu mistrovskému zápasu v nové sezóně 2015/2016 po postupu do III.tř. okresního přeboru zajíždělo B mužstvo na hřiště do Rajhradu. Jelikož ve stejné době hrálo své první mistrovské utkání i A mužstvo a současně je období letních prázdnin a dovolených, odjížděli jsme ve velmi okleštěné sestavě. Nicméně v první čtvrtině zápasu tento hendikep nebyl znát. Mužstvo dobře kombinovalo, snažilo se držet míč a kolmými pasy dostávalo naše útočníky do slibných pozic. Tak již ve 13. minutě Šulova střela těsně minula levou tyč soupeřovy brány a ve 32. minutě opět Šula v přímém souboji s domácím brankářem nedokázal míč dopravit do sítě. Domácí postupně začali přebírat iniciativu a my jsme se stáhli do defenzivy a hrozili brejky. Bohužel nám žádný nevyšel. Domácí během první půle měli několik slibných střel, ale všechny pochytal náš brankář Dominik Urban. Ten se zejména vyznamenal při prudké střele domácího obránce z hranice pokutového území, kterou bravurním způsobem vytěsnil na roh. Iniciativa domácích se stupňovala a vyvrcholila ve 43. minutě, kdy díky naší hrubé chybě na půli hřiště, kdy Šula patou mezi dvěma domácími záložníky přihrával Martinovi Růžičkovi, získali míč a po sólové akci vstřelili úvodní branku zápasu.

    Poločasová přestávka nám měla přinést uklidnění a koncentraci do dalšího vývoje zápasu, ale opak byl pravdou. Již po 10 minutách druhé půle jsme prohrávali 3:0. Nejdříve ve 48. minutě po špatně rozehraném rohovém kopu a brejku domácích jsme obdrželi druhou branku a následně v 54. minutě po rohovém kopu domácích, který se jim hrubě nepovedl a na naši bránu směřoval míč po zemi po brankové čáře, nepochopitelně obránce M. Putna stojící u brankové tyče uhnul a míč skončil opět v naší bráně a bylo to 3:0. Touto brankou jsme ztratili veškerou snahu o útočení a jen díky výbornému výkonu brankaře Urbana jsme neodešli s ještě větším přídělem. Ten zbytek druhého poločasu dokázal několika skvělými zákroky vychytat domácí hráče, ale v 86. minutě a 89. minutě již na zakončení prostě nestačil. Zde je nutné podotknout, že ani nemohl, neboť jej hráči v poli nechali na holičkách.

    Závěrem lze konstatovat, že se nám výsledkově první zápas nepovedl, ale v okleštěné sestavě a bez většího tréninku to nebylo ani možné. Přece jen první půlhodina nám ale ukázala, že bychom nemuseli být ve vyšší soutěži jen do počtu. Z hráčů si pochvalu zaslouží zejména Dominik Urban, který podal i přes obdržené branky vynikající výkon. K lepšímu průměru se řadili v prvním poločase Michal Havlík a také Martin Růžička, který představoval zejména v první půli hrozbu pro domácí svatyni. Ostatní podali průměrný nebo velmi podprůměrný výkon.

    Holt chlapci, bez tréninku ve vyšší soutěži to již nepůjde. Pevně věřím, že se jako kolektiv semknete a vytvoříme partu, kterou bude fotbal bavit a budeme předvádět dobré výkony jako prvních 30 minut tohoto zápasu.

 

Tři nejlepší hráči zápasu: D. Urban, M. Havlík, M. Růžička