Těšany - MFK B

1:2 (0:1)

Branka MFK: 30´ M. Růžička, 70´ M. Němec

ŽK: ---

Sestava MFK: D. Urban - R. Ryzí, P. Šiška, R. Růžička (K), M. Burian - M. Havlík, Z. Dvořák, V. Hlavoň, M. Němec - M. Růžička, J. Šula

    K zápasu, ve kterém šlo početně o 6 bodů, jsme jeli díky souběžně hranému zápasu A-mužstva ve velmi okleštěné sestavě. Navíc ještě hodinu před zápasem to vypadalo, že budeme hrát pouze o 10. Nakonec mužstvo ochotně doplnil R. Ryzí a za to mu patří velký dík. Nicméně sestava byla velmi prořídlá.

    Zápas započal vzájemným oťukáváním a nesmělou hrou obou týmů. My jsme se soustředili na obrannou činnost a soupeř hrál pouze po velké vápno. Z první čtvrtiny zápasu vynikla nebezpečná hlavička soupeře v 7. minutě do rukou brankáře D. Urbana a naše dva náznaky útoku, kdy zejména ten ve 12. minutě volal po brance. Po centru Z. Dvořáku na míč úplně nedosáhl hlavou M. Němec. Domácí důrazně zahrozili ve 24. minutě, kdy po centru z rozehraného rohu útočící hráč nastřelil levou tyč naší brány. Že toto bude obraz celého utkání, jsme v tento okamžik nevěděli. Následovala nebezpečná střela z hranice pokutového území, kterou D. Urban jen s obtížemi zlikvidoval. Po nevinně vyhlížející akci a faulu domácích na půlící čáře jsme ve 29. minutě nečekaně otevřeli brankou M. Růžičky skóre. Z. Dvořák neomylně poslal z přímého kopu načechraný míč do pokutového území a M. Růžička hlavou, do protipohybu domácího brankáře, poslal míč k levé tyči domácí svatyně. Domácí hned ve 32. minutě z protiútoku nastřelili břevno naší brány. Toto bylo do konce první půle vše.

    Do druhého poločasu udělali domácí v sestavě dvě změny a my jsme se dostali pod drtivý tlak. Ti nás nekompromisně uzamkli před naším pokutovým územím a jen s vypětím všech sil a notnou dávkou štěstí se nám dařilo držet jednobrankové vedení. Přesto jsme domácí do vyložených šancí nepouštěli a našeho brankaře ohrožovali jen střelami z dálky. Ty většinou ale končily mimo bránu. Náš výkon byl ve druhém poločasu s postupným úbytkem sil zaměřen na obranu. Ale ještě jednou jsme přece jen udeřili. V 71. minutě po rychlé rozehře od brankáře a několika příhrách ve středu hřiště se osamocen objevil na hranici pokutového území M. Němec a nikým neatakován nekompromisně poslal přízemní střelou k levé tyči podruhé míč do soupeřovy sítě. Od této chvíle nás domácí ještě více svírali před naší bránou, ale jejich několik dobrých střeleckých šancí bravurně zlikvidoval D. Urban. Ten ale už nestačil na dorážku v 87. minutě po tečované střele naší obranou a domácí snížili na 1:2. Naštěstí do konce zápasu zbývalo velmi málo času a tak se již domácím nepodařilo vyrovnat.

    Toto naše vítězství lze považovat jako velmi šťastné, ale kdo nejde štěstí naproti, ten jej nikdy nedosáhne. Vynikající výkon podal v bráně D. Urban, který svými zákroky přiváděl domácí útočníky doslova k zoufalství. Obrana pracovala bez větších chyb a to byl základ našeho vítězství. Také zakončení svátečního hráče a střelce M. Němce stojí za zmínku. Vítězstvím jsme se mírně vzdálili od sestupového pásma. Nesmíme po třech výhrách ale usnout na vavřínech a v dalším domácím utkání proti týmu ze spodní poloviny tabulky se pokusit bodovat. Vždyť najednou máme ztrátu na 3. místo pouhé 3 body.

Tři nejlepší hráči zápasu: D. Urban, M. Růžička, Z. Dvořák

 

Napsali o nás:

"Modřice byly šťastnější na půdě Těšan

Domácí neproměňovali šance

Od začátku utkání bylo zřejmé, že hosté přijeli bránit a chtěli si odvézt bod. Domácí drželi míč, trpělivě útočili, ale brankář hostů všechny střely a šance kryl. Po sérii rohů mu k perfektnímu výkonu pomohla napřed tyč a potom po trestném kopu břevno. Hosté se po ojedinělém útoku dostali do vedení M. Růžičkou a tak poločas tak skončil - 0:1.

Hostující Urban vychytal domácí

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako první, hosté bránili v 9-ti hráčích ve vápně a opírali se o bezchybný výkon brankáře. Domácí nastřelili opět břevno, ale chybělo jim štestí. Z jednoho z mála protiútoků ovšem udeřili opět hosté Němcem - 0:2. Domácím se podařilo 4 minuty před koncem snížit na 1:2 Čechem, ale na vyrovnání jim už nezbyl čas. V Těšanech v tomto utkání tak vyhrálo šťasnější mužsto."