1.kolo poháru OP

03.09.2016 23:38

VOJKOVICE  B – MFK  MODŘICE

3:1

(1:0)

 

Branky:   63´ Dofek A.

Žlutá karta: 83´ Šiška J., 85´ Urban D.

 

Červená karta:  O

 

Sestava:                   Urban D.

                                 Putna, Kaiserlich, Dofek A., Slatina

                                 Štěrba V., Hofírek, Havlík M.

                                 Chalupa, Trávníček, Havlík P.

 

Střídání:                  46´ Polák – Chalupa   

                                 57´ Šiška J. – Putna

                                 65´ Severa – Havlík M.

                                 75´ Horna T. – Polák

                          

 

Komentář:

K našemu prvnímu vystoupení v letošním ročníku poháru okresního přeboru jsme zajížděli na hřiště do Vojkovic, kde jsme se střetli s domácím B mužstvem. K zápasu jsme nastoupili spíše s hráči z lavičky, ale i tak jsme měli zájem se odrazit k zopakování loňské účasti ve finále poháru. Domácí nastoupili posíleni o hráče A mužstva a na jejich výkonu to bylo znát.

Zápas se odehrával v přátelské atmosféře a vzájemné souboje byly vedeny v rytířském duchu. Soupeř nás v poli v první půli přehrával a dostával se do několika slibných střeleckých situací, které ale bravurně vždy vyřešil brankář Urban. To už se mu ale nepovedlo ve 22 minutě, kdy po křížném pasu domácí útočník míč nastřelil do Urbana, ten jej neudržel a další dobíhající útočník míč dotlačil za jeho záda. My jsme v první půli hrozili jen ojediněle, ale některé akce volaly po lepším zakončení. Do závaru před domácí bránou jsme se dostávali zejména po rohových kopech. Největší příležitostí byla ta ze 40 minuty, kdy P.Havlík postupoval po pravém křídle až k brankové čáře, odkud přihrával před bránu na nabíhajícího M.Havlíka. Na tuto příhru dobře reagoval domácí brankař, který příhru vyrazil do pole.

Do druhé půle jsme nastoupili s větší snahou o vstřelení branky. Úvod byl sice vyrovnaný, ale od 50 minuty jsme měli více ze hry. Naši první velkou příležitost promarnil V.Štěrba, který v 54 minutě ze vzdálenosti 13 metrů vysoko přestřelil domácích bránu. Naše snaha byla nakonec korunována vyrovnávací brankou, o kterou se postaral A.Dofek v 63 minutě, kdy po závaru před bránou po rozehraném rohovém kopu dopravil míč do sítě. Ještě několik minut jsme měli více ze hry, ale po naší ztrátě míče v útočné fázi u rohového praporku a rychlém brejku domácích jsme po přesné české uličce obdrželi v 71 minutě druhý gól. Do konce zápasu se již nic mimořádného z naší strany nepodařilo vytvořit. Domácí ještě jednou trestali, když po chybě jinak dobře chytajícího Urbana z pokutového kopu v 81 minutě stanovili konečný výsledek 3:1.

Byť jsme hráli s velmi improvizovanou sestavou, tak výkon byl velmi solidní. Někteří hráči proti kvalitnímu soupeři dokázali, že mají na to hrát i okresní přebor. Velmi dobře na pozici stopera zahrál Kaiserlich, kvalitní výkon předvedl Putna a i ve středu hřiště se dnes dařilo dvojici Hofírek-Trávníček. Stínem utkání bylo zranění T.Poláka, který musel ze zápasu odstoupit pro natažený stehenní sval.