5.kolo Zbraslav:Modřice

19.09.2016 13:25

ZBRASLAV - MFK  MODŘICE

4:2

(1:0)


Branky:   71´ Horna P., 76´ Chalupa R.


Žlutá karta: 2´ Friedl P.


Červená karta:  O


Sestava:                   Horna T.

                                  Severa, Goiš D., Dofek A., Šiška J.

                                  Dofek M., Hofírek, Horna T. 

                                  Friedl, Trávníček, Chalupa


Střídání:                  61´ Goiš P. - Trávníček   

                                  88´ Slatina - Chalupa

                                  Urban D. - nestřídal

Komentář:

  K dalšímu venkovnímu utkání jsme zajížděli na půdu favorita letošního ročníku do Zbraslavi a to v dosti okleštěné sestavě. Pro zranění stále chyběli Burian, Polák a Viktorín, na svatbě své matky byli bratři Štěrbové, na dovolenou se svým otcem odjeli bratři Havlíkové a pracovní povinnosti si plnil Kaiserlich. Tak na obou stranách obrany nastoupili hráči B týmu - Šiška a Severa a v útoku po delší době Chalupa. Na střídačce jsme pak měli pouze náhradního brankáře a dva hráče do pole. Současně většina týmu musela po utkání přejet na zápas B týmu do Nové Vsi. Jak tento stav budeme zvládat dál je velkou otázkou.

   I přes tyto komplikace jsme k utkání nastoupili s odhodláním odvézt alespoň bod. Počátek utkání tomu ale neodpovídal. Sice jsme v prvních minutách soupeře několikrát pozlobili, ale bez většího efektu. Asi největší šanci měl P.Horna, který po napadání rozehry soupeře získal míč, ale jeho střela skončila vedle domácí brány. A tak zákonitě přišel trest. Domácí, hrající bez nějaké složité kombinace stylem nakopávaných míčů hurá dopředu, ve 12 minutě poslali jeden takový na hranici velkého vápna. Náš brankař T.Horna nepochopitelně vyběhl z brány a nabíhající útočník poslal neomylně míč hlavou přes brankáře do sítě. Od tohoto okamžiku měli domácí více ze hry. Přitiskli nás k našemu pokutovému území a neustále ohrožovali naši bránu. My jsme hrozili z ojedinělých útoků, které ale volali po gólu. Naši největší šanci trestuhodně zahodil ve 21 minutě M.Dofek. Friedl nejprve vybojoval na útočné půli míč, potáhl jej do pravého křídla a naservíroval Dofkovi perfektním centr přímo na malé vápno. Tomu se míč zamotal mezi nohy a skončil vedle brány. Do poločasu jsme ještě ve 35 minutě měli náznak šance, kdy naopak M.Dofek centroval, ale nabíhající Friedl míč podběhl a hlavička skončila vysoko nad bránou. Do přestávky za převahy domácích se pak již nic významného neudálo.

  V šatně jsme si upřesnili taktické pokyny a s konstatování, že soupeř je dnes hratelný, nastoupili k druhému poločasu. Opak byl ale pravdou. Hned ve 47 minutě jsme po brejku domácích obdrželi druhý gól a s mužstvem to nevypadalo vůbec dobře. Z branky jsme byli jako opaření a domácí nás dál mačkali k našemu pokutovému území. Tento obraz hry trval až do 70 minuty. Naše výpady do té doby končili na půlicí čáře nebo těsně za ní a my jsme domácího brankáře prakticky neohrozili. Až přišla 71 minuta. Chalupa zachytil rozehrávku domácích, poslal míč do pravé strany na nabíhajícího M.Dofka a ten po převzetí míče poslal krásný křížný centr na levou stranu pokutového území, kde nabíhající P.Horna nekompromisně poslal míč do domácí svatině. Najednou nám narostla křídla a již za 5 minut jsme dokázali vyrovnat. Při našem brejku poslal M.Dofek dlouhou příhru do levé strany nabíhajícímu Hofírkovy. Ten jej zachytil až u rohového praporku. Zde se krásnou kličkou zbavil dvou bránících hráčů, potáhl míč do pokutového území a naservíroval jej proti noze Chalupovi, který se již nemýlil. Rázem bylo srovnáno a domácí se začali bát o výsledek. To už na hřišti chyběl zraněný Trávníček, kterého nahradil P.Goiš. Hned za další 2 minuty jsme mohli o osudu utkání rozhodnout v náš prospěch. Po kombinaci ve středu pole se za obranu domácích dostal Friedl a postupoval sám na domácí bránu. Jestli se vyložené brankové příležitosti zalekl nebo ho dobíhající obránce tak vystrašil, nikdo neví, jen on sám. Jedno je ale jisté, míč skončil úplně mimo bránu. A zákonitě následoval trest. Naši euforii definitivně zmrazili domácí v 80 minutě, kdy po nevinné útočné akci střelou z poza obránce překlopili vedení  na svoji stranu a to už nepustili. Sice jsme se ještě pokusili vyvinout tlak, ale v 86 minutě nám domácí po brejku z levého křídla zasadili poslední ránu.

Na to, v jaké jsme přicestovali sestavě je výsledek potěšující, ale ve vztahu k vývoji utkání, kdy jsme dokázali i nepříznivý výsledek 2:0 dotáhnout, je konečný stav pro nás zklamáním. Na bod bylo určitě.

Opět několik našich chyb, nepřesností a zahozených šancí nás připravilo o body. Tentokrát se chyby nevyvaroval Horna T. a plnění pokynů trenéra u některých hráčů je prostě problémem. Současně stále musíme hledat zakončovatele.

Naším nejlepším hráčem byl jednoznačně F.Hofírek. Nejen, že si pro míče chodil a rozdával je do slibných akcí, ale i sám jeden gól výborně připravil. Je vidět, že se s týmem začíná sžívat.

Pochvalu zaslouží i nestárnoucí Chalupa, který dřel, bojoval a odměnou mu byla vstřelená branka. Jako posledního bych vyzdvihl M.Dofka, který dokázal o každý míč zabojovat a připravit slibné útočné akce. Jeho příhra na gól P.Horny byla vynikající. Až pochopí, že nejde jen o systém "hurá dopředu" na jeden dotek, bez zpracování míče, uklidní se při zakončování a přestane používat herní návyky z malé kopané, tak by z něj mohl být zase ten starý Difiňo, který dokáže na hřišti divy.

Ono jde o jednu věc. Poslouchat rady trenéra, byť to nebyl žádný ligový hráč.

Tak nám to snad vyjde příště doma.