7.kolo Zakřany : Modřice

22.09.2016 10:50

SOKOL ZAKŘANY - MFK  MODŘICE

1:4

(0:3)


Branky:   9´a 45´ Chalupa R., 18´a 90´ Burian (obě penalta)

Žlutá karta:   36´ Kaiserlich, 82´ Burian, 88´ T.Horna


Červená karta:  O


Sestava:                   Horna T.

                                  Putna, Goiš D., Dofek A., Kaiserlich

                                  Štěrba V., Hofírek, Dofek M. 

                                  Severa, Burian, Chalupa


Střídání:                  53´ Štěrba J. - Chalupa

                                  64´ Šiška J. - Kaiserlich

                                  88´ Slatina - Štěrba V.

                                  Horna P. - nestřídal


Komentář:


    K utkání 7.kola jsme zajížděli na hříště momentálně druhého týmu tabulky do Zakřan. Ty v posledních dvou zápasech zaznamenaly výrazná vítězství nad svými soupeři a my jsme získali pouze 1 bod za domácí remízu s Ochozí. Současně z posledního zápasu si další zranění odnesl Trávníček a v nemoci pokračoval Friedl. Tímto naše složení základní sestavy utrpělo další velké rány, byť se do hry po zranění vrátil Burian. Před zápasem jsme ale nevěděli, jakou dobu bude schopen v utkání odehrát.

Se zahajovacím hvizdem se začala velkolepá bitva a náš dosavadní nejlepší první poločas v soutěži.      

    Soupeř se snažil hrát agresivně a my se snažili jednoduchou hrou jeho snahy eliminovat. Hned ve 2 minutě se po zaváhání obrané čtveřice dobrým zákrokem uvedl brankař T.Horna a po rohovém kopu se z brejku do slibné pozice dostal Severa, který ale bránu domácích minul. Domácí od začátku praktikovali hru nakopávaných míčů za naši obranu, zejména po jejich pravé straně. Všechny snahy se nám dařilo likvidovat. V 8 minutě ze 30 metrů nebezpečně vystřelil A.Dofek, kdy jeho střelu z těží domácí brankař vyrazil. Hned v následující minutě po dalším z odkopu domácích od jejich pokutového území náš stoper D.Goiš vrátil míč před bránu domácích, kteří ale špatně vybíhali. K míči se dostal Chalupa a špatně pozičně hrající domácí brankař po jeho nájezdu poprvé inkasoval. Hra se nějakou chvíli odehrávala ve středu hřiště a to až do 18 minuty, kdy po autovém vhazování si míč dobře pokryl Burian, obtočil se kolem domácího obránce, který ho po celou tu dobu držel kolem pasu, a když se chtěl definitivně uvolnit a obránce jej stále držel, odpískal hlavní rozhodčí jasný pokutový kop. Ten faulovaný hráč Burian se štěstím proměnil. Rázem jsme vedli 2:0. Soupeř znervózněl, svoji nevoli obracel směrem k rozhodčímu a my jsme tak mohli v klidu kontrolovat hru. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za tohoto stavu, předvedli jsme jednu z našich nejhezčích akcí. Domácí po dalším nájezdu ve 45 minutě zahrávali rohový kop. Míč po rohu získal na pravé straně V.Štěrba, po jednom doteku jej poslal do křídla na výborně nabíhajícího Severu a ten jej na hranici pokutového území domácích naservíroval na nohu Chalupovi, který podél brankáře vstřelil naši 3 branku. Kaňkou této dobré akce bylo zranění střelce Chalupi.

    Do druhého poločasu jsme sice ještě nastoupili kompletní, ale na Chalupovi bylo vidět, že mu zranění znemožňuje pohyb. Sice ještě v 50 minutě po našem rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle a nedosáhl tak na hattrick, ale v 53 minutě již musel kvůli zranění odstoupit ze hřiště. Od této chvíle se nám hra směrem dopředu moc nedařila. Střídající J.Štěrba se velmi snažil, ale jeho přemíra snahy mu v současné době je spíše překážkou. Domácí nás tak zatlačili před naše pokutové území, ale jejich snaha končila na naší pozorné obraně nebo v rukou T.Horny. Až přišla 64 minuta, kdy po malé domů, která byla D.Goišem odehrána hlavou pomalu, byl nucen k odkopu ještě před pokutovým územím brankař T.Horna. Ten ale míč velmi špatně trefil a poslal jej přímo na kopačky domácího hráče, který se z 35 metrů bez problému trefil do úplně odkryté brány. Domácí byli rázem na koni a stupňovali svůj tak na naši bránu, ale bez velkých střeleckých příležitostí. My jsme hrozili z brejků, kdy se do slibných pozic dostali M.Dofek a J.Štěrba, vždy z levé strany. Ale bez dobrého zakončení. Zápas jsme s úspěchem vedli do zdárného konce, když se nám ještě v poslední minutě podařilo jednou skórovat. M.Dofek rozehrával od postraní čáry z levé strany přímý kop, domácí brankař míč ale neudržel. Odraženého míče se v pokutovém území zmocnil Hofírek, který byl ale ze zadu domácí obranou faulován a z nařízeného druhého pokutového kopu se opět nemýlil Burian. Po závěrečném hvizdu jsme se tak mohli radovat z vítězství 4:1.

     Zápas i přes nekompletní složení jsme odehráli velmi dobře. Přínosem byl návrat Buriana, a velmi dobře jsme se dnes popasovali s nabídnutými šancemi, které jsme dokázali tentokrát proměnit.

V zápase se dnes moc nedařilo Hofírkovi, kterému viditelně neseděla tvrdá hra domácích a hlavně se bál hlavičkovat. Do příštího utkání musí na těchto věcech zapracovat.

 Z našich hráčů bych vyzdvihl tyto jedince:

Chalupa Roman - i přes střídání nejlepší náš hráč. Svojí bojovností dal příklad ostatním a jeho dvě vstřelené branky byly pro něho odměnou.

Josef Severa - poprvé nastoupil za A mužstvo v útoku a rozhodně nezklamal. Neustále si hledal místo, nabízel se a jeho příhra na náš třetí gól byla téměř učebnicová.

Michal Putna - mnohými zatracován pro svoji velmi tvrdou hru dnes předvedl, že nejen umí hrát tvrdě, ale také bez zbytečných faulů. Byť nižší postavy, ale s dobrou poziční hrou se přes něj domácí dostávali jen sporadicky.

Pánové, dobře odvedená práce. Jen tak dál. Je ale opět potřeba zlepšit tréninkovou morálku.