6.kolo Modřice : Ochoz

19.09.2016 13:26
MFK  MODŘICE - OCHOZ
0:0
(0:0)

Branky:   

Žlutá karta: O

Červená karta:  O

Sestava 1.třetina:  Horna T.
                                  Putna, Goiš D., Dofek A., Kaiserlich
                                  Štěrba V., Hofírek, Dofek M. 
                                  Chalupa, Trávníček, Štěrba J.

Střídání:                  70´ Šiška J. - Putn
                                        Slatina - nestřídal                      
                                        Urban - nestřídal

Komentář:
O domácím zápase 6. kola proti Ochozi by se dalo říci "Zápas blbec". Aby toho všeho nebylo dost, tak na lavičku zraněných se přidal Patrik Friedl a do zápasu nechtěl pro zranění nastoupit ani P.Havlík. Tak na pravé straně obrany nastoupil M.Putna, který již měl v nohách předzápas za B mužstvo a na střídačce pak byli další dva hráči B mužstva, kteří oba dva také odehráli celý zápas. Ze soupeře jsme měli určitě respekt, neboť jeho letošní výsledky k tomu vybízí, nicméně jsme nastupovali s jednoznačným cílem, urvat všechny body pro sebe.
Hned úvod utkání, hraného za nesnesitelného vedra, naznačil, v jakém bude dnešní den znamení: 
V  NEPROMĚŇOVÁNÍ  I  TĚCH  NEJVĚTŠÍCH  ŠANCÍ.  
Vždyť již za prvních 10 minut mohlo být vše rozhodnuto. Ve 2 minutě Chalupa ještě dlouhý pas do náběhu dobře nezpracoval, ale již v 5 minutě postupoval z levé strany na hostující bránu zcela sám M.Dofel. Svoji střelu k naší smůle poslal těsně vedle pravé tyče brány. Hned za minutu stejná situace. Po levém křídle se uvolnil Chalupa, který krásnou zpětnou příhrou vybídl ke skórování J.Štěrbu. Ten ale vysoko přestřelil. Vrcholem byla 8 minuta. Po nákopu z naší půle šel do souboje s hostujícím obráncem a brankářem Trávníček. Hostující hráči se nedohodli, brankář mimo pokutové území míč minul a Trávníček měl před sebou úplně prázdnou bránu. Místo toho, aby si míč poposunul blíže k bráně, zbrkle vystřelil pravou šajtlí a samozřejmě mimo. Celý první poločas se pak hrál více méně mezi pokutovými územími, kde jsme občas zahrozili nějakou nebezpečnou akcí. Přes to se šlo do kabin za stavu 0:0.
  Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodlání konečně vstřelit gól. Bohužel nám dnes nebylo souzeno. Hosté sice v 55 minutě vytvořili u naší brány závar, ale bez nějakého efektu zakončení. Na druhé straně jsme si v 64 minutě vytvořili další vyloženou brankovou příležitost. Po mezihře na pravém křídle posunul v pokutovém území Trávníček míč do levé strany na zcela neobsazeného M.Dofka, který tak dlouho váhal, až mu brankář natolik zmenšil střelecký úhel, že jej svojí střelou trefil. O 9 minut na to postupoval opět M.Dofek z levé strany na hostující bránu, ale jeho křížná střela skončila pro změnu na pravé tyči brankové konstrukce. Z protiútoku si soupeř vytvořil jedinou vážnější šanci, kdy po závaru u naší brány a následujícím rohovém kopu nastřelil hlavou břevno. My jsme se dále snažili o vstřelení alespoň jedné branky, ale do konce zápasu se nám to nepodařilo.  Při sérii rohových kopů jsme vytěžili jen jednu střelu nad a v 90 minutě při poslední nákopu hlavičkoval J.Štěrba opět nad bránu hostí.
Byl to pro nás zápas neproměněných střeleckých příležitostí. Soupeř byl jednoznačně k poražení. Takových soupeřů moc nebude. Na tréninku musíme zapracovat na střelecké potenci. Ta je prostě katastrofální. Mužstvo podává i přes četná zranění velmi dobré výkony, vypracuje si řadu střeleckých pozic a brankových příležitostí, ale zakončení je nulové. Také tomu svědčí nejmenší počet vstřelených branek ze všech týmů soutěže. Prostě je co zlepšovat. Každý zápas je jiný a vždy začíná od stavu 0:0.
Dnes se mi těžko hodnotí, protože převažují negativa z neproměněných příležitostí, ale přece jen bych některé hráče vyzdvihl. Velmi dobrý zápas odehrál F.Hofírek, na kterém je vidět, že se již v soutěži otrkal a jeho hra je pro tým přínosem. Velmi mile překvapil svým výkonem M.Putna. Byť měl v nohách celé utkání ze B tým, odehrál velmi dobrých 70 minut. Neudělal jedinou chybu v obranné činnosti a jeho důraz na soupeře platil. Bohužel musíme u něho více zapracovat na fotbalovosti.  Také druhý bek Kaiserlich si odvedl svoji práci na výbornou a jeho podpora útoku, zejména ve druhé, půli byla solidní.
Chlapci, tak na tréninku bez srandiček v zakončení, vše dělat zodpovědně a přesně střílet, ať to v zápase konečně protrhnete.