4.kolo Modřice:Ořechov

03.09.2016 23:34

MFK  MODŘICE – OŘECHOV

0:2

(0:1)

 

Branky:  

 

Žlutá karta: 62´ Hofírek, 77´ Kaiserlich, 90´ Putna

 

Červená karta:  O

 

Sestava 1.třetina:  Urban D.

                                  Friedl, Goiš D., Štěrba V., Trávníček

                                  Dofek M.,Dofek A., Horna T.

                                  Štěrba J., Hofírek, Polák

 

Střídání:                  12´ Viktorín – Štěrba J.

                                  60´ Havlík P. – Dofek A.

                                  66´ Putna - Viktorín

                                  71´ Kaiserlich – Horna P.

                                        Šiška J. – nestřídal                      

 

 Komentář:

   K druhému domácímu mistrovskému utkání jsme nastoupili na domácí půdě proti pro nás nepříjemnému soupeři z Ořechova a naše obavy se naplnily. Po zranění Buriana a nečekaném prodloužení zranění brankáře Horny T. nastoupil opět do brány Urban D., který sice plnohodnotně zastoupil prozatímní jedničku Hornu, ale již se nám nepodařilo nahradit chybějícího Buriana..

Za slunečného ale mírně větrného počasí jsme začali zápas dosti rozpačitě až laxně. U všech míčů jsme byli proti soupeři pozdě, zaostávali jsme v agresivitě, žádný míč jsme nebyli schopni udržet natož si dobře přihrát a náš zájem o hru byl prakticky na bodě nula. Navíc k naší smůle se hned ve 12 minutě zranil J.Štěrba a mužstvo se dostalo do totální křeče. My jsme se do žádné příležitosti v prvním poločase vůbec nedostali. Soupeři se dařilo držet hru ve středu pole, kde nás ale přehrával. První ránu jsme pak dostali ve 32 minutě, kdy velmi nešťastnou a obtížnou malou domů zahrál A.Dofek, Urban byl nucen míč chytit. Následoval nepřímí kop z hranice malého vápna, který hosté s přehledem proměnili a dostali se do vedení 0:1. Takto se již první půle i dohrála.

Po poločasovém rozboru jsme do druhého poločasu vstoupili s mnohem větší snahou o zvrácení zápasu. V 51 minutě jsme soupeře sevřeli u jeho brány, ale z tlaku jsme vytěžili pouze několik rohových kopů. V 55 minutě nám dal soupeř jasně najevo, že dobře rozehraný zápas není ochoten promarnit a zahrozil střelou těsně vedle naší pravé tyče. Toto nám nestačilo a po solidním vstupu do druhé půle jsme opět upadli do průměrné hry, za kterou nás hosté v 57 minutě potrestali druhou brankou. Po chybě Viktorína následoval brejk, kdy Urban dokázal první střelu dobrým vyběhnutím ještě zlikvidovat, ale k vyraženému míči se dostal dobíhající hostující útočník, který pohodlně dopravil míč do odkryté brány. A bylo to 0:2. Od tohoto okamžiku se hrálo mezi pokutovými územími bez větších šancí. Naše náznaky v podobě střely Trávníčka v 69 minutě a průniku M.Dofka se střelou těsně vedle v 75 minutě nevedli k úspěchu a hosté s přehledem hru kontrolovali. V 80 minutě se opět vyznamenal náš brankář D.Urban, který v rozmezí pár vteřin kryl dvě gólové střely z hranice malého vápna. Poslední dorážka pak orazítkovala naše břevno. My jsme ještě trochu zahrozili z přímého kopu T.Poláka, který ale hostující brankař bravurně kryl. Zápas se pak už jen dohrával.

Po dvou výhrách jsme zase spadli na zem. Sice nám chyběl L.Burian, který dokáže tělem míč pokrýt a podržet, čož dnes nikdo nedokázal, ale s takovým přístupem k zápasu a bez jakékoliv agrese se prostě vyhrávat nedá. Náš alibistický výkon proti soupeři, který prohrál obě úvodní kola, byl až do očí bijící. Na příští zápas se musíme připravit jinak přistoupit k němu s větším zájmem.

V každém utkání jsou vyhodnocováni 3 nejlepší hráči mužstva. Dnes je velmi těžké někoho vyzdvihnou, neboť všichni předvedli velmi slabé výkony. Za zmínku snad stojí:

Urban Dominik – odvedl velmi slušný výkon a zachránil nás od větší porážky 

Friedl Patrik – odvedl svůj standard, ale jeden hráč prostě mužstvo nedělá

Dofek Martin – bylo na něm vidět snaha, která ale končila většinou ve spleti agresivity soupeře

Na proti tomu, někteří hráči na hřišti neodvedli ani 30 procent svého obvyklého výkonu. Velkým zklamáním byl A.Dofek, který potřebuje trénovat jako sůl a F.Hofírek, který byl jakoby vystrašený z agresivity soupeře.