4.kolo Zbýšov:Modřice

28.08.2017 16:22

PŘED ZÁPASEM JSME PSALI:

A-tým zajíždí na "letiště" do Zbýšova, který je nováček v soutěži. Na konci sezóny po tom, co se odhlásily Zakřany, tak Zbýšov postoupil ze druhého místa. Ze Zakřanského mužstva také posílil. Někteří hráči se vraceli z hostování do mateřského klubu a někdo šel na přestup. 

Naposledy jsme se Zbýšovem hráli v sezoně 15/16, kdy se po půlce soutěže odhlásili pro nedostatek hráčů. Ve Zbýšově jsme tehdy vyhráli 1:6. Tentokrát to bude asi o něčem jiném. Zbýšov měl na začátku těžký los, ale v každém dosavadním zápase dokázal vstřelit 3 branky.  Doma v 2. kole přehrál výsledkem 3:1 Říčany a následující víkend dal 3 branky také jednomu z favoritů soutěže, Veverské Bytýšce. 
Naše mužstvo má co napravovat. Ve středu se nepovedl zápas 1.kola OP, když jsme prohráli na hřišti Mělčan 3:1. 

Jestliže si Baník drží prozatím průměr 3 branky na zápas, tak my jsme na tom o poznání hůře. Jednu branku jsme vstřelili postupně v Popůvkách, doma s Vojkovicemi a v Mělčanech. I když ve většině zápasů bylo naše mužstvo lepší, "bohužel" se hraje na branky, což nás trápí už dlouhou dobu.



Sestava                 Urban 
         Kučerovský, Patocs, A.Dofek, Mlejnek

            M,Dofek, Pastva, Adamec, Koky

                           Friedl , Polák

 

Střídání 

Chromý -> <- Polák     69 minuta
Severa -> <- Koky       77 minuta
Slatina -> <- A.Dofek   83 minuta

 

Utkání ve Zbýšově mělo náboj, emoce i pěkné akce. Bohužel jsme opět ztroskotali v koncovce.
První zajímavý moment přišel asi v 15. minutě, kdy se kolem A.Dofka obtočil útočník domácích, ale za ním hned spadl. Rozhodčí měl jasno. Žlutá karta za držení. Asi trošku přísná, ale vždy by si ji obhájil.

Hráli jsme na míči více než domácí, ale na dostřel jsme se nedostávali. Ve 28. minutě přišla první velká šance domácích po naší hrubé chybě u lajny v našem vápně, kde se nechal lacino obejít Koky. Hráč domácích přízemním centrem našel spoluhráče. Ten naštěstí pro nás nenašel v noze razanci a ani přesnost.

První naše stoprocentní šance přišla ve 30.minutě. Poprvé, co v zápase mohlo platit "nedáš dostaneš". Po krásném centru na zadní tyč se na penaltě zcela sám zjevil T. Pastva. Míč si snažil zpracovat, ale trošku mu utekl a poté u něj už byl vyběhnutý brankář domácích, který tak nebezpečí před svojí bránou zažehnal.

Běžela 33. minuta, když na polovině domácích dostal žlutou kartu P.Friedl. Při napadání rozehrávky to přehnal s agresivitou a skluzem zajel do domácího obránce. Spíš možná projel kolem než zajel, ale rozhodčí měl jasno. Druhá žlutá karta pro naše barvy.

Další naše stoprocentní šance. Opět P. Friedl tentokrát v jiné fotbalovější pozici. L. Adamec perfektně rozehrál standartní situaci z levé strany. Na přední tyč si tak zaběhl nikým nehlídaný, ale hlavou bránu domácích přestřelil.

A tak přišel trest! Domácí z ojedinělé šance dali gól.To běžela 40. minuta zápasu. Po centru z naší levé strany proletěl míč klubkem hráčů až k překvapenému M. Dofkovi, kterému míč přistál až na ruce. Měl ji sice podél těla, ale rozhodčí přesvědčeně odpískal pokutový kop. Hráč domácích si s touto šancí bez váhání poradil. Poslal D.Urbana na druhou stranu brány a po zemi mu nedal šanci zazářit. 1:0

Studená sprcha byla ještě studenější za další dvě minuty poté. Po nepřehledné situaci někdo z našich ve snaze odkopnout míč přihrál do offsidu postavenému domácích. Ten dal na 2:0. Pomezní zamával offside, ale hlavní nechal gól právě kvůli hraní našeho hráče.

Těsně před hvizdem poločasu jsme se mohli koupat v lázni ledové. Domácí další šanci naštěstí nevyužili. I tak to byl tvrdý direct před koncem poločasu, ve kterém jsme ze hry měli víc.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn. Ovšem s odhodláním něco s výsledkem udělat. Do 70. minuty jsme domácím prakticky nepůjčili balón. Měli pěkné akce. Jako třeba v 50. minutě, kdy krásně na pravé straně zakombinovali L.Mlejnek s Kokym. Dvakrát si vyměnili přihrávku na jeden dotek a druhý jmenovaný poslal od lajny krásný centr na T.Pastvu, který hlavou jen opět nechal vyniknout brankáře domácích. My z každého "sněhuláka" prostě musíme udělat hrdinu.

V 69. minutě z ojedinělé šance domácích přišel opět trest. Po rohu nikým nehlídaný si na malé vápno naskočil domácí hráč. Na první střelu D.Urban skvěle zareagoval. Ovšem zbytek obrany byl v tu chvíli jen v rolích diváků a tak si ten samý hráč mohl šanci zopakovat. Ležícího D.Urbana hlavou v pohodě přehodil a bylo vymalováno. 3:0

Poté už to byla křeč. Sice s míčem na noze, ale domácí si výsledek s přehledem hlídaly. Výsledek 3:0 je krutý. Ovšem ukázal opět to, co nás trápí nejvíc a už dlouho.